vivace2015.jpg,

VIVACE - nemzetközi kórusfesztivál
^ További képekért
kattintson a fotóra!

VIVACE - nemzetközi kórusfesztivál

2015. július 3.  | 
2015. július 3-5.
A három napos örömünnep alatt Veszprém különböző helyszínein: így a péntek esti nyitóceremónián a Hangvillában, az ugyancsak pénteki, nyáresti szerenádon a belvárosban, a szombati gálahangversenyen szintén a Hangvillában, vagy a vasárnapi, templomi szertartásokon énekelve a megyeszékhely templomaiban találkozhatunk a meghívott külföldi és hazai előadókkal.

Részletes műsorért kattintson a képre!


Júliusi örömünnep
Szépség, barátság, vidámság, szerelem… mindent megénekelhetnek, ami az élet örömeinek tárházát színesíti és gazdagítja, azon fellépők, akik a Veszprém Város Vegyeskara szervezésében, július 3. és 5. között zajló Vivace Nemzetközi Kórusfesztivál résztvevőjeként lépnek színpadra. Az 1992 óta rendszeres nemzetközi kórusfesztiválok hagyományait követve immáron 13. alkalommal veszi kezdetét az idén észt, bulgár, ukrán és természetesen magyar vendégeket felsorakoztató Vivace.

A három napos örömünnep alatt Veszprém különböző helyszínein: így a péntek esti nyitóceremónián a Hangvillában, az ugyancsak pénteki, nyáresti szerenádon a belvárosban, a szombati
gálahangversenyen szintén a Hangvillában, vagy a vasárnapi, templomi szertartásokon énekelve a megyeszékhely templomaiban találkozhatunk a meghívott külföldi és hazai előadókkal.
A vendégek közt tudhatjuk a bulgár Academic Mixed Chamber Choir „Gaudeamus”-t, az észt testvérvárosból érkező Tartu-i Diákkórust, az ukrajnai Rivne-ből érkező Hóvirág Gyermekkórust,
valamint a Siófoki Férfi Dalkör tagjait, akik mellett természetesen a házigazda Veszprém Város Vegyeskara is fellép, melynek péntekre tervezett Kodály Zoltán Kállai kettősét a Szilágyi Táncegyüttes táncosainak közreműködésével láthatják-hallhatják az előadásra érkezők.
Mindezt a hallgatóság számára még izgalmasabbá teszi, hogy a szombati gálaműsoron az egész nézőtér egyöntetűen zsűrinek számít majd, hiszen aznap kerül átadásra a nagyérdemű által legjobb kórusnak ítélt, így méltán kiérdemelt közönségdíj.
A fesztivál zárásaként, vasárnap pedig az alábbi időpontokban és templomokban lesz alkalmunk búcsúzni az idei rendezvény határon túli résztvevőitől:
- Regina Mundi templom - a 9:00 órai szertartáson és utána a Hóvirág Gyermekkórus, Rivne, Ukrajna
- Evangélikus templom - a 10:00 órai istentiszteleten és utána a Gaudeamus Kamarakórus, Plovdiv, Bulgária
- Szent Mihály Bazilika - a 10:30 órai szertartáson és utána az Egyetemi Diákkórus, Tartu,Észtország

A szervezők valamennyi programra szeretettel várják a kóruszene barátait!
http://www.hangvilla.com/vivace2015
« vissza