«« Első « Előző  1 2 3  Tovább » Utolsó »»
A zene világnapja
2022. szeptember 30. | forrás: Veszprémi Napló, 2022. szeptember 29.
Veszprém Város Vegyeskara szervezésében és a Lovassy László Gimnázium otthont adó támogatásával Veszprém amatőr együttesei részvételéven idén is megrendeztük a Zene Világnapját ünneplő koncertünket.
tovább
Összeköti őket a zeneszeretet
2022. szeptember 2. | forrás: Veszprémi7Nap
A Vokál 20- Koncertpódium rendezvényről aVeszprémi 7 Napban megjelent cikk
tovább
Vokál 20 éves - Koncertpódium
2022. augusztus 29. | forrás: Veszprémi Napló
Augusztus 27-én ünnepeltük egy szép. egésznapos program, délután "Koncertpódium"
keretében a húsz éve alakult ifjúsági együttesünket, a Vokált.
tovább
Magyar Kórusok Találkozója, gála
2022. július 17. | forrás: Veszprémi Napló, 2022. június 8.
A három napos rendezvény második estéjén a vendég kórusok műsorát élvezhette a közönség.
Vendégeink voltak: Concordia Vegyeskar a felvidéki Komáromból
Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus Újvidékről
Várpalotai Bányász Vegyeskar
Cantemus Gyermekkar Nyíregyházáról
tovább
HangVilla
Magyar Kórusok Találkozója
2022. június 1. | forrás: Veszprémkukac
SZÓRAKOZÁS / KULTÚRA · 2022.06.01.
Magyar Kórusok Találkozója
SZERZŐ: VESZPREMKUKAC
Veszprém Város Vegyeskara és a Veszprémi Programiroda Kft. június 3. és 5. között harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kórusok Találkozóját Veszprémben. A rendezvény a Kárpát-medencében, határon innen és határon túl tevékenykedő magyar kórusoknak teremt egyedülálló találkozási lehetőséget.

Az első napon, június 3-án 19 órától a fesztivál házigazdája, Veszprém Város Vegyeskara és kóruscsaládja mutatkozik be repertoárjával. Az esten fellép az oratóriumkórus, a VVV Vokál és a Dúdoló Népzenei Műhely.
A Magyar Kórusok Találkozója második napján, június 4-én 14.30-tól karnagyi műhelymunkára kerül sor. A nyíregyházi Cantemus Gyermekkar nyilvános próbája lehetőséget ad betekinteni a világszerte ismert Cantemus Kóruscsalád életébe, oktatási módszereibe. Szabó Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karnagy, zenepedagógus, a kóruscsalád vezetője, kiváló karnagya megismerteti az érdeklődőkkel egy koncert előtti próba hangulatát, alkalmazott módszereit. A karnagyi műhelymunkában beszámolnak tapasztalataikról a vendégkórusok karnagyai is. A kórusok működéséről, a működtetés kihívásairól mondják el tapasztalatikat, jó gyakorlataikat. A műhelymunka nyitva áll a vendég kórusok és a külső érdeklődők számára egyaránt.


A program kiemelt eseménye az összetartozás napján, június 4-én 18 órakor kezdődő gálaműsor lesz. Ezen négy vendégkórus műsorát hallgathatjuk meg. A vendégkórusok: a Concordia Vegyeskar a felvidéki Komáromból Stubendek István karnagy vezényletével, az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus, karnagyuk Beszédes Margit, a száz éve alapított várpalotai Bányász Kórus, karnagyuk Borbás Károly és a Cantemus Gyermekkar Nyíregyházáról, Szabó Dénes karnagy irányításával.
A vendégek és a vendéglátó Veszprém Város Vegyeskara kóruscsaládja öt művet közösen is előad, amelyek bemutatását közös próbák előzik meg. A repertoárt a meghívott kórusok karnagyai és Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskara karnagya, a találkozó művészeti vezetője alakítják ki.
A gálaest a műsort követően a Kőris zenekar közreműködésével táncházzal folytatódik. A résztvevő kórusoknak és a meghívott vendégeknek lehetőségük lesz kötetlen hangulatú közösségépítésre, kapcsolatok kialakítására.
A találkozó harmadik napján, június 5-én a meghívott kórusok közül a Concordia Vegyeskar a Szent Margit-templomban 10 órától, az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus a Regina Mundi-templomban 11 órától közreműködik a misén, majd rövid koncertet is ad. A nyíregyházi Cantemus Gyermekkar vasárnap 17 órától a tihanyi apátsági templomban fog énekelni.
A képen Veszprém Város Vegyeskara egy korábbi kórustalálkozón

tovább
Kórusmajális
2022. május 19. | forrás: Napló, 2022. május 19.
A Zene Városa - A városlakók zenéje TOP-7.1.1.-16-H-ESZA-2020-01690 sz. pályázat támogatásával megvalósult rendezvényen együtt énekelt a Pueri Castelli Gyermekkórus, Várpalotáról, a Padragi Bányász Férfikar, a Zirci Városi vegyeskar, az Orlando Énekegyüttes és Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja május 15-én vasárnap délután a Hangvilla nagytermében.
tovább
Kórusok és művek sokszínű találkozója
2022. május 13. | forrás: Veszprémi Napló
Veszprém Város vegyeskara Egyesület vidám dalos délutánt szervez sok közös énekkel Éneklő Ifjúság és Éneklő Magyarország kórustalálkozó névvel a hangvillában 2022. május 15-én, vasárnap 17 órai kezdettel.
tovább
Zenei Világnap
2021. október 7. | forrás: Veszprémi7Nap, Veszprémi Napló
Idén meg tudtuk tartani a Zenei Világnapi koncertet a Lovassy Gimnázium tornacsarnokában Veszprém zenei együttesei (kórusok, zenekarok) közreműködésével.
tovább
Napfényes karácsony előzetes
2021. június 18. | forrás: Veszprémi7Nap
Sajtótájékoztatón ismertettük a CLLD pályázat keretében megvalósuló 2020 decemberében elmaradt karácsonyi koncertünket.
tovább
Napfényes karácsony
2021. június 18. | forrás: Veszprémi Napló
A 2020. decemberében a járvány helyzet miatt elmaradt karácsonyi műsorunkat
adjuk elő a Hangvillában június 24-én
tovább
«« Első « Előző  1 2 3  Tovább » Utolsó »»